Luotsitutkinnot

Linjaluotsinkirjat

Linjaluotsinkirjat (Pilotage Exemption Certificates, PECs) myönnetään tietyille väylille ja tietyille aluksille. Kokeen voi suorittaa Aboa Maressa, ja siihen kuuluu peitepiirroskoe, kirjallinen koe ja simulaattoritesti.

 

Luotsin ohjauskirja

Luotsilla on oikeus luotsata niillä väylillä, joihin hän on Liikenteen turvallisuusviraston myöntämällä ohjauskirjalla saanut luotsausoikeuden. Kokeen voi suorittaa Aboa Maressa, ja siihen kuuluu peitepiirroskoe, kirjallinen koe ja simulaattoritesti.

 

Erivapaus

Liikenteen turvallisuusvirasto voi hakemuksesta myöntää aluskohtaisen erivapauden luotsinkäyttövelvollisuudesta aluksen sekä alus- tai hinausyhdistelmän päällikölle tai perämiehelle, jos aluksen bruttovetoisuus on alle 3 700. Erivapaus voidaan aluksen koosta riippumatta myöntää myös jäänmurtajan päällikölle tai perämiehelle Kokeen voi suorittaa Aboa Maressa, ja siihen kuuluu kirjallinen koe ja simulaattoritesti.

 

Hinnat

Kirjallinen koe 660 € + alv

Peitepiirroskoe 60 € + alv / kartta

Simulaattorikoe 4 tuntia 1720 € + alv, 6 tuntia 2280 € + alv

+ hallinnointikulut 100 € + alv

 

Pilotage Training Course

Osan harjoitusmatkoista voi korvata simulaattoriharjoittelulla. Linjaluotsinkirjaan vaadittavista harjoituksista voi korvata 50 % osallistumalla kolmipäiväiselle luotsauskurssille, Pilotage Training Course. Viisipäiväisellä luotsauskurssilla voidaan korvata kolmasosa vaaditusta navigointikokemuksesta, ja erivapauteen vaadittavat harjoitusluotsaukset korvataan simulaattoriharjoittelulla.

Pilotage Training Course
-
Turku
-
2.500,00 € (+ ALV 24%)