Koneenhoitaja

Koneenhoitajana voit aloittaa ammattiurasi pienen matkustaja-aluksen, lastialuksen tai hinaajan konepäällikkönä. Jos tehtäviisi kuuluu sammutusaluksen ajaminen, tarvitset todennäköisesti koneenhoitajan pätevyyden aluksen suuren konetehon takia. Kotimaanliikenteenlaivurin ja koneenhoitajan opinnot ovat hyvä yhdistelmä.

Kurssilla opit laivakonetekniikkaa, huoltoa, sähkötekniikkaa ja ensiapua. Meriturvallisuusharjoitukset järjestetään Meriturvan Lohjan yksikössä. Lähikoulutus ajoittuu pääsääntöisesti viikonloppuihin. 11 jaksoa ja 26 lähiopetuspäivää. Osa lähiopetuksesta toteutetaan perjantaisin ja kahden päivän mittainen meriturvallisuus- ja palokoulutus järjestetään arkipäivinä.

Koneenhoitajantutkinto ja sen perusteella myönnettävä pätevyyskirja oikeuttavat toimimaan kotimaanliikenteessä konepäällikkönä aluksella, jonka koneteho on alle 750 kW.

Koneenhoitajankoulutus on osatutkinto merenkulkualan perustutkinnosta (tutkinnon osa Koneenhoitaja). Pätevyyskirjaa varten tarvitaan kurssin lisäksi 240 päivää merikokemusta.

Lisätietoja koneenhoitajan pätevyyskirjasta löydät Traficomin sivulta: https://www.traficom.fi/fi/liikenne/merenkulku/merenkulun-patevyyskirjat

Ohjelma julkaistaan elokuussa. Koulutuksen järjestäjä on ammatti-instituutti Axxell.

Lisätietoja: jerker.hagstrom(a)axxell.fi

Ilmoittaudu Turun koulutukseen tästä.

Ilmoittaudu Oulun koulutukseen tästä.

Koneenhoitaja
-
Turku
suomi suomeksi
0,00 € (sis. ALV 0%)
Koneenhoitaja
-
Oulu
suomi suomeksi
0,00 € (sis. ALV 0%)